Het proces en de begeleiding

Elke verandering begint met een besluit

Het proces in praktijk

Groeien gaat volgens bepaalde patronen. Het leven geeft je eerst redenen waarom je besluit om te willen groeien of veranderen.  Vervolgens ben je bereid om dingen te veranderen. Dat gaat meestal niet zonder slag of stoot. Je wordt uitgedaagd om los te laten, toe te staan, anders te kijken, te oefenen met nieuw gedrag en het nieuwe bij jou te integreren. Je volgt je verlangen om rust, ruimte en liefde te ervaren. Ik begeleid deze processen. Je komt terug bij jezelf. Je komt neutraal te staan ten opzichte van jouw ervaringen en inprentingen. Je wordt weer wie je altijd al was. Hieronder beschrijf ik aan de hand van metaforen een veranderingsproces.

Orkaan

Voor mij begint alles vanuit het midden, zonder midden voel ik chaos. Als jij in jouw leven chaos, verdriet, boosheid, hectiek of een groot onvervuld verlangen ervaart, is de kans groot dat je uit jouw midden bent.

Ik begeleid veranderingsprocessen waarbij ik jou je midden, jouw authentieke zijn weer laat ervaren. Het geeft je inzicht in welke stappen je nu kan zetten. Je voelt opnieuw verbinding met je innerlijke bron, waar jouw hogere wijsheid zetelt. Het geeft je inzicht in welke stappen je nu kan zetten.

                        

Vallen

Als jij uit jouw midden bent, zijn er ego stukken actief. Ons ego hebben we nodig om te groeien. Ons ego heeft eigenaardigheden die ons klein houden of belemmeren. Ons ego laat ons denken dat we niet goed genoeg zijn, dat we hard moeten werken, controle moeten houden, dat het onveilig is. Ons ego zet ons in de ‘overlevingsstand’. Het laat ons handelen vanuit angst en controle. Tijdens mijn begeleiding zet ik je terug in de stand van Leven, hoe Leven bedoeld is. Dat betekent de val van het ego. Controle en overlevingsmechanismen worden losgelaten. Ik begeleid jou door jouw angsten heen en help je oude patronen te veranderen. Er ontstaat inzicht.

                                   

Vrij zijn

Door mijn begeleiding ontvouwt zich een veranderingsproces waarbij jij steeds meer opent in liefde. Als dat gebeurt ga je anders naar jezelf en jouw uiterlijke omstandigheden kijken. Ik laat je ervaren dat de verandering echt bij jou van binnen begint. Vanuit jouw midden. Je ervaart rust en vertrouwen. Verlang jij om vrij te zijn van angsten en blokkades? Om los te zijn van alles wat jou hindert om je zelf te zijn? Verlang jij naar het ervaren van vrede en rust en wil je in diep contact zijn met jezelf?

                

Nieuwe Stadia van bewustzijn

Na de transformatie kom je in een nieuw stadium van bewustzijn. Je staat meer in contact met wie je werkelijk bent. We zijn afgedaald dwars door jouw overlevingsmechanisme heen. Je hebt jouw traumatische ervaringen doorleeft en een plekje gegeven. Jouw overtuigingen veranderen. Je kiest bewuster jouw gedrag en je hebt geleerd om meester te worden over jouw gedachtes. Je treedt een nieuwe staat van zijn in. Je staat open en vrijer in het leven. Dat geeft innerlijke rust en vervulling.

Recensie: In één sessie heb ik meer resultaat dan in zes sessies bij een instelling van de GGZ.

Verlang jij om vrij te zijn van angsten en blokkades? Om los te zijn van alles wat jou hindert om jezelf te zijn? Verlang jij naar het ervaren van vrede en rust en wil je in diep contact zijn met jezelf?

Neem dan voor vragen of aanmelding contact op met mij

Je kunt mailen via het contactformulier klik hier

of bel mij: 0624111962

Prijs per sessie 75 inclusief btw

Margo Riphagen

Contactgegevens

Transformatie Coachen
Margo Riphagen
Oranjepark 4
3311 LR Dordrecht

T: 06 241 119 62

Volg ons op

Back to Top