Omgaan met angsten

Angst lijkt reëel maar als je er door heen zakt, doorzie je de illusie.

Los komen van angsten

Heb jij angsten waar je van af wilt? Ben je er klaar mee om je leven nog langer door angst te laten regeren? Wil je graag iets anders ervaren dan angst? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Angsten kunnen ons behoorlijk in de greep hebben. Onze eerste reacties bij angst zijn: vluchten, vechten of bevriezen. Deze ogenschijnlijk natuurlijke reactie heeft het effect dat je niet van je angst af komt, dat je angst groter wordt en dat je in kringetjes blijft draaien met je angst.

Dus als je bij mij komt met je angst, of zelfs angststoornis, dan zoeken we de angst op. We gaan er dwars door heen. Want angst is een gevoel en een gevoel wil gevoeld worden, dan kan het pas vertrekken.

Vaak hoor ik mensen zeggen: “Maar ik heb al zoveel gedaan.” Veelal hebben ze dan gepraat over hun angst. En praten over angst vergroot angst, want dan maak je er verhalen van en dat is dus wat anders dan de angst voelen.

Ik laat je voelen en als je het gevoel echt toelaat, dan kan het vertrekken.

Werkwijze

In eerste instantie maak ik een inschatting of jij de angst aan kunt. Is dat niet het geval dan werken we eerst om jezelf te verstevigen. Je leert technieken om op een goede manier met jezelf om te gaan. Vervolgens gaan we de angst echt opzoeken. We maken er contact mee middels creatieve opdrachten, lichaamsgericht werken, een opstelling, de Matrixmethode of EMDR. We zoeken het gevoel net zo lang op totdat het verandert, neutraal wordt.

Vaak zijn mensen dan echt even verbaasd dat het gevoel veranderd is. Je leert hoe je neutraal kunt blijven ten opzichte van de angst. Deze methode werkt voor alle vormen van angst.

Veel enkelvoudige angsten, zoals angst om te vliegen, angst voor dieren of faalangst kunnen zelfs in één sessie worden opgelost

Recensie

“Ik was heel bang voor kleine dieren en insecten. Toch moest ik voor mijn werk naar Afrika, vanwege de insecten zag ik dat niet zitten. In 1 sessie heb jij mij van mijn angst af geholpen. Ik heb een fijne angstvrije reis gehad. Echt helemaal top.”

Een sessie duurt 60 tot maximaal 75 minuten en kost 75 euro

Vind je het spannend? En wil je toch van je angst af? Gun jij jezelf die verandering?

Neem dan voor vragen of aanmelden contact op met mij

Je kunt mailen via het contactformulier klik hier

of bel mij: 06-24111962

Margo Riphagen

Contactgegevens

Transformatie Coachen
Margo Riphagen
Oranjepark 4
3311 LR Dordrecht

T: 06 241 119 62

Volg ons op

Back to Top